fredag 2. oktober 2009

Audrey gjør seg tanker om Dawsey/Darcey og Colin

Audrey griper ivrig etter boka. Lysten til å lese om Mr. Dawsey/Darcey er allerede stor. Skal si Colin er en effektiv formidler! Noen få ord, et ertende uttrykk og en resolutt retrett. Det var alt som skulle til! Audrey ser etter Colin, der han nærmest spretter bortover mot vannliljedammen.

Audrey blar litt i boka. Den består av en mengde brev mellom forskjellige personer. En av de hyppigste brevskriverne er en kvinne ved navn Juliet Ashton. Audrey går ut fra at dette må være bokas Elizabeth Bennet. Det er mange brev fra en viss Sidney Stark og etter hvert dukker det opp brev fra Dawsey Adams, altså mannen Colin ble så opprørt over. Audrey leser seg gjennom de første brevene og ser snart at Juliet er en 32 år gammel forfatter, nokså suksessrik, vakker og sjarmerende, men allikevel ikke helt lykkelig og tilfreds med tilværelsen. Brevene er datert mellom januar og september i året 1946. Det kommer tydelig fram at alle brevskriverne er preget av krigen som nylig har rast.

Les mer her! http://www.randomhouse.com/rhpg/guernsey/

Jo, Audrey finner snart ut at dette er en bok hun vil lese. Men hva med Colin - likte han egentlig boka? Eller var det bare hans indignasjon over Dawsey/Darceys sommel i kjærlighetsaffærer som fikk ham til å gi den til henne? Audrey kan dessuten ikke la være å undre seg; hvilket tempo har Colin selv i slike affærer?

1 kommentar:

  1. Herlig blogg du har, Audrey! Jammen bra du kom på banen igjen!

    SvarSlett