mandag 28. september 2009

Audrey våkner


Audrey begynner å røre på seg. Hun har visst duppet av litt der i skyggen under treet. Skjønt "duppet av"; det føles mer som om hun har sovet i mange måneder. Hun føler seg usedvanlig opplagt! Men selvfølgelig dreier det seg bare om en liten høneblund på noen minutter.

I det Audrey slår øynene helt opp, oppdager hun at det ligger en bok på bordet foran henne: "The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society". En merkelig tittel, Audrey har aldri hørt om denne boka før.

Hun løfter blikket for å skue ut mot vannliljedammen og rykker i samme øyeblikk umerkelig til i stolen. Colin står rett foran henne. Hvor lenge har han stått der? Har han sett henne sove? Kanskje har hun hatt sovesikkel i munnviken? Han har i alle fall et litt ertende uttrykk i ansiktet, så Audrey føler seg ikke sikker på noe som helst. Hun klarer imidlertid å ta seg sammen og danderer raskt en behersket mine. "Du som liker Jane Austen burde lese denne" sier Colin. Han fortsetter: "To av bokas hovedpersoner har like tungt for dette med kjærligheten som Elizabeth Bennet og Mr. Darcey. Bokas Mr. Darcey heter Mr. Dawsey og han er så uendelig treg av seg at jeg hadde lyst til å gi ham et ettertrykkelig spark bak!" Med dette rykker Colin ut fra skyggen under treet og setter kursen mot vannliljedammen. Audrey blir sittende tilbake med en begynnende latter boblende i brystet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar